Tiktok og instagram
Tips og triks

TikTok og Instagram – de som tjener millioner på det

Det er mange influencers i dag som tjener millioner enten på TikTok, Instagram eller som blogger. Hvordan lever egentlig disse personene? Og er det mulig for hver enkelt å bli som de?

Sosiale medier som Tiktok, Instagram, blogger, Snapchat

Egentlig tror jeg at de aller fleste lesere av bloggen min er oppdaterte over de ulike sosiale medier som Tiktok, Instagram, blogger og Snapchat. Likevel tenkte jeg å nevne litt kort hva hver enkelt av de innebærer:

Tiktok: Korte videoer, helst morsomme med mange ulike innspill.

Instagram: Vakre bilder av ulike locations eller ting man anbefaler.

Blogger: Skriftlig innhold om hvilken som helst kategori man selv brenner for.

Snapchat: En direkte og naturlig deling av bilder gjennom den vanlige dagen.

Tiktok og Instagram er populære apper

TikToker Charli D’Amelio og over én million kroner fortjeneste per video

Kun 16 år gammel har Charli D’Amelio en fortjeneste på over én million kroner per video som hun deler i sin profil. Det er flere Tiktokere som tjener minst 300 kr og opptil én million per video. Selv med 300 kr vil man også kunne få en veldig god inntekt. Det sies at én enkelt film tar omtrent 30 minutter å produsere, og den vil ha en varighet på omtrent 20 sekunder. 

Helt klart er det mye editering som skal til for å lage flotte og interessante filmer, men dersom man er en kreativ person så kan det fort produseres minst 5 filmer per dag, som betyr 1500 kr for minstepersonen. For min egen del høres dette arbeidet veldig hardt ut, og det vil ikke overraske meg dersom noen av de blir utbrent, les mer om utbrenthet her.

Hvordan kan man skape minnerikt innhold på TikTok

Et tips for å utvikle et minnerikt innhold på Tiktok er å skape noe helt nytt. Det er faktisk mulig å lage en film ut i fra andre kreative ideer som andre har gjort tidligere. Det kalles en slags duell, der du laster opp en film som “svarer” til den personen som skapte idéen. Akkurat her er det hvor én bør fokusere. Dersom man klarer å skape en fantastisk og ny idé som alle andre ønsker å svare på, eller lage duell ved – det er der man faktisk får en skikkelig “boost” og flere millioner personer blir derfor motivert til å se filmen som ble laget.

Instagram og det å bli influencer for å tjene penger på det

Videre er det også veldig populært å være influencer for å også kunne tjene penger gjennom Instagram. Her er det for det meste snakk om å finne riktig sponsor. Det kan være noen som betaler fast pris per måned for å ha en ambassadør. Ellers kan de ønske en som representerer seg gjennom Instagram. Det kan også være noen som betaler per post eller historie som man laster opp til Instagram. 

For mer informasjon og inspirasjonen til dette blogg-innlegget fant jeg på VG sine sider her!

Husk at vi alltid må dele med hverandre, for å bli flinkere på det vi gjør og å kunne ha en fantastisk dag, samtidig som vi får en herlig utvikling av oss selv i forbindelse med våre egne egenskaper og kunnskaper! Knowledge is power!