Oppskrift Gulrotkake
Tips og triks

Oppskrift på den beste glutenfri gulrotkaken

Det er en av disse dagene, der jeg kun vil kose meg alene med en herlig film og spise kake. Men jeg liker ikke sånne ekle kaker som får meg til å føle meg sliten og trøtt… Jeg vil ha en ekte kake og her vil jeg dele en enkel oppskrift på denne herligheten med dere!

Hvorfor det er viktig å spise sunt

Spesielt for meg, men også for de fleste tror jeg egentlig. Så er det veldig viktig å spise sunt. Jeg tror på at det som man fører inn i kroppen sin, fungerer på en måte som en slags informasjonskanal. Altså dette betyr at det som man spiser eller drikker gir ulik beskjed og informasjon til hvordan kroppen bør og skal fungere. Kroppen svarer derfor med å enten bli mer sliten, eller kanskje den får enda mer energi. Kanskje den er enda gladere eller litt tristere. Det er derfor viktig for oss å gi den riktige og nødvendige informasjonen til kroppen slik at den virker på den måten vi ønsker oss.

Et land der man spiser veldig sunt er faktisk Spania! Her skriver jeg om reisen vår dit.

Oppskrift på den beste kaken

Så, nå kommer vi til den beste og viktigste delen av dette innlegget; oppskriften på den beste kaken! For meg er en glutenfri kake absolutt den beste veien å gå. Ofte når jeg spiser gluten føler jeg meg hoven og derfor prøver jeg å unngå dette så mye som mulig.

min oppskrift på den beste kaken

Slik er oppskriften

Det du behøver å tenke på ved innkjøp til oppskriften er også at kvaliteten på varene er den riktige. Jeg har prøvd meg mye frem og med tanke på for eksempel rosinene. Det finnes noen merker som er bedre enn andre. 

Dette trenger du til oppskriften:

Tørrvarer: Kokosmel, mandelmel, kokos, bakepulver, salt, gulrøtter, rosiner, nøtter og litt kanel.

Flytende: Litt sirup, 4 egg, tahini, vanilje, kokosolje.

Jeg kunne godt gå igjennom steg for steg hvordan denne kaken forbedres, men egentlig er det ganske så enkelt, alt blandes sammen! Først blander du alt det tørre og så blander du det tørre med den flytende, voilá!

Det eneste du bør tenke på, er at denne oppskriften er bedre dersom du steker kaken på 180 grader i 20 minutter. Noen ganger har jeg måtte steke den på 25 minutter, men dette kommer an på formen du bruker og også ovnen din, så dette er litt opp til deg å kontrollere selv.

Oppskrift på gulrotkake

Glasur

Hvis du vil kan du også ha glasur på den, da synes jeg det er best å blande ost, litt sukker eller honning, litt smør eller olje, litt melk eller mandelmelk og litt vanilje. Du må huske at denne er litt mer krevende og den trenger at den piskes veldig lenge for at den skal bli ordentlig stiv. 

Resultatet av min oppskrift

Gjerne del med meg bilder eller kommentarer på hvordan kaken ble for dere, og likte dere den? Når spiste dere den? Slik som meg foran en god film alene i sofaen eller med venner og kjære?

Dersom noe var uklart i oppskriften jeg delte med dere kan dere ta en titt på der jeg fant den originale her.

Husk at vi alltid må dele med hverandre, for å bli flinkere på det vi gjør og å kunne ha en fantastisk dag, samtidig som vi får en herlig utvikling av oss selv i forbindelse med våre egne egenskaper og kunnskaper! Knowledge is power!