Middag og dekorasjon
Tips og triks

Middag og dekorasjoner – hvordan gjøre det

Det å lage middag for andre og å gjøre det ekstra flott med litt dekorasjoner er absolutt verdt å se nærmere på! Jeg inviterer dere til en verden av inspirasjon i dette blogginnlegget!

Hvordan dekorere til middag

For å kunne skape en perfekt atmosfære til en flott middag må man tenke på følgende ting for en nydelig dekorasjon:

  • Bord
  • Stoler
  • Lamper og lys
  • Bestikk
  • Tallerkener
  • Det lille ekstra

Helheten av alle disse detaljene kan rask skape en fantastisk følelse av et dekorert rom fylt med kjærlighet. Det blir da klart for at gjestene kan le og hygge seg i løpet av hele kvelden. Jeg går litt nærmere innpå hver og enkelt av disse for å gi litt tips til dekorasjon.
Når det gjelder hva dere kan servere til middagen, så deler jeg en fantastisk oppskrift for en gulrotkake her.

Middag og dekorasjon

Bord

Valg av bord kan være vanskelig, fordi dette er ikke noe man kjøper hver uke, eller hver måned for den saks skyld! Derimot har valg av bord veldig mye å si på helheten til dekorasjonen av middagsselskapet. I den siste tiden har bord i treverk blitt veldig populært. Det som er så flott med denne type bord er at dersom moten av treverk forsvinner til neste år, så kan man alltids legge over en fin og hvit duk. På denne måten skaper man et mer enkelt, rent og stilig design.

Stoler

Det samme som med bord så er stoler ikke det som skiftes ut ofte. Stoler er veldig viktig i helheten. Hvis man ønsker å få en fulltreffer på dette steget så anbefales virkelig hvite eller lyse stoler. Heldigvis passer disse til absolutt alt! Pass også på at stolene er behagelig å sitte i, ikke altfor harde. Du ønsker selvfølgelig at gjestene dine skal bli så lenge som mulig og ikke få vondt i ryggen!

Lamper og lys

Lamper og belysning er utrolig viktig, spesielt på de mørkeste kveldene! Dette er jeg helt sikker på at dere alle er veldig flinke med. Rett og slett dra til Ikea og kjøp flere lysholdere, kubbelys eller telys – alt fungerer her! Derimot anbefaler jeg ikke å gå “over-kill”, for det kan faktisk bli for mye lys dersom man ikke setter dette opp på en organisert og ryddig måte. 

Bestikk til middag

Gull-bestikk, ja takk! Gull, rosa-gull eller faktisk svart bestikk er virkelig det nyeste disse dager for en flott dekorasjon, og det er så utrolig vakkert. Det anbefales virkelig å kjøpe disse fra H&M eller Zara Home, pass bare på å ikke legge de i oppvaskmaskinen, fordi gull-belegget kan faktisk forsvinne.

Tallerkener

Alle tallerkener må matche med resten, dersom du er usikker på hvilken farge man skal ha på disse bør du gå for hvite. Hvite tallerkener passer alltid inn. Derimot har jeg hvite vegger og mye turkise detaljer i stuen min, så for min del så velger jeg nesten alltid turkise tallerkener. 

Det lille ekstra til middag

Til dine spesielle gjester er det fint med det lille ekstra. På toppen av stoff-servietten er det veldig hyggelig med en liten detalj. Som en liten gave som gjestene kan ta med hjem. Da har de et fint minne fra det perfekte middagsselskapet som du inviterte de til. Dette kan være en korkåpner, et lite syltetøyglass eller en søt nøkkelring!

Middag og dekorasjoner blir ekstra fint med blomster

Inspirasjon til dekorasjon av middagsselskaper

For inspirasjon til dekorasjon av middagsselskaper elsker jeg Pinterest. Til vinteren skal jeg absolutt gjøre noe lignende slik det jeg fant her.

Håper disse tipsene fungerte bra for å skape en hyggelig stemning ved hjelpe av dekorasjoner for en flott middag i stuen din. Husk at vi alltid må dele med hverandre, for å bli flinkere på det vi gjør og å kunne ha en fantastisk dag, samtidig som vi får en herlig utvikling av oss selv i forbindelse med våre egne egenskaper og kunnskaper! Knowledge is power!