Lepper som vises
Tips og triks

Lepper som ser fyldigere ut? Prøv enkel contouring

Jeg er som dere kanskje vet veldig glad i å lære meg nye ting, tilegne meg ny kunnskap og vil alltid prøve å gjøre ting på beste måte. I det siste har jeg sett mye på youtube for å lære meg nye triks når det kommer til sminke, og har lært meg contouring av lepper, noe som gir de en mye fyldigere look, som er kjempefint både til hverdags og fest. Tenkte dele denne kunnskapen med dere slik at vi alle kan utvikle oss sammen. 

En trend som har kommet for å bli

Contouring av ansiktet har blitt gjort i forskjellig grad helt siden 1500-tallet. Takket være sosiale media gjør vi det nå stadig mer og på en annen måte enn før. Tidligere så man kjendiser og skuespillere gjøre det, mens nå kan enhver jente med to forskjellige foundations eller puddere, og et speil, gjøre det på jenterommet. Dette er en trend som absolutt har kommet for å bli, fordi man kan justere akkurat sin contouring look alt etter hvordan man ønsker det. 

Veldig naturlig eller en dramatisk look 

Det som er så fint med akkurat contouring er at man kan velge hva som passer seg selv og anledningen. Det er mulig å gjøre det veldig naturlig, eller bygge opp en mer dramatisk look. Akkurat dette går også an å gjøre med lepper, og kommer helt an på fargene man velger å bruke. Uansett blir resultatet kjempebra! Jeg skal gå mer inn på hvordan man gjør det, akkurat nå. Dersom dere vil lese om når jeg testet forskjellige leppestifter kan dere trykke HER

Lepper med fyldig look

Fyldigere lepper som fremhever ditt ansikt 

Det å gjøre contouring for lepper er noe som er litt nyere enn contouring for ansiktet, som har blitt gjort veldig lenge. Det har blitt stort på grunn av sosiale media, og man kan se videoer både på instagram og youtube med tips og triks på hvordan man kan gjøre det på best mulig måte. Når jeg sminker meg så velger jeg alltid om jeg vil fremheve enten øyne eller lepper, og i det siste er det lepper jeg har valgt, fordi det er mye lettere og tar kortere tid. 

Den hemmelige oppskriften

En som er utrolig kjent i sminkeverden er Huda Kattan, en kjent influenser med sitt eget sminkemerke. Hun har blitt stor på sosiale media på grunn av sine sminkevideoer. Jeg så på hennes video på youtube, og lærte meg den hemmelige oppskriften til å nettopp gjøre contouring for lepper. Kan anbefale den videoen for en enkel guide.

Røde lepper

Det du trenger for å skape magi på dine lepper

Det er veldig enkelt, og du velger fargene du vil bruke selv. Jeg har i det siste brukt en nude tone på mine produkter, som passer bra til alle mine antrekk. Heldigvis kan man lett bytte dette ut med sterkere farger om man vil. Du trenger en leppeskrubb eller et håndkle, en lipliner, en mørkere lip liner, en lip balm og en concealer. 

  • Sørg for at dine lepper er rene og klare, enten ved hjelp av en leppeskrubb eller en varm vaskeklut.  
  • Bruk din utvalgte eyeliner til å starte med contouring, ved at du tegner opp utkanten av dine lepper
  • Du må overline leppene dine for å få en illusjon av fyldigere lepper, og dette gjør du oppe på amorbuen. 
  • Fargelegg dine lepper med den samme liplineren, slik at de er helt fylt med farge. 
  • Bruk en lipliner i mørkere tone for å starte med contouring. Tegn opp utkanten av dine lepper med denne også, over der du gjorde det tidligere. 
  • Tegn vertikale linjer på leppene (se video), for å skape dybde. Du gjør dette på midten og litt mer i utkanten på dine lepper.  
  • Rydd opp i fall du har fått noe utenfor leppene, med en concealer du tar presist på med en god kost. 
  • Blend din contouring med en lip balm. Det enkleste er å gjøre dette med fingeren, slik at du på grunn av varmen i huden din gjør at alt smelter inn i hverandre. 
  • Hvis du vil ha en matt look så kan du presse litt papir lett mot dine lepper i ca. 2 sekunder. Ikke for hardt. 
  • Du er klar, og jeg er sikker på at du ser nydelig ut! 

Lære det å framheve sine lepper

Håper dere har likt denne lille contouring-guiden, basert på videoen jeg så og lærte fra. Jeg har brukt denne metoden flere ganger nå, og er like fornøyd med resultatet hver eneste gang. Håper dere vil teste. 

Husk at vi alltid må dele med hverandre, for å bli flinkere på det vi gjør og å kunne ha en fantastisk dag, samtidig som vi får en herlig utvikling av oss selv i forbindelse med våre egne egenskaper og kunnskaper! Knowledge is power!