Detox for helsa
Tips og triks

Detox for bedre helse – hvorfor og hvordan

Iblant er det godt å ha en pause for kroppen, en detox rensekur er noe jeg gjør innimellom. Denne gangen har jeg prøvd detox med te som lover for en bedre helse. 

Hvorfor gjøre en detox

Noen ganger føler man seg litt ekstra sliten. Kanskje man har spist og kost seg litt for mye i det siste. Helt siden korona har jeg vært ganske mye mer innendørs. Dessuten har trening ikke vært like enkelt og motiverende som før. Med tanke på dette så har jeg kanskje spist litt ekstra. Dessverre har jeg spist litt mer av ting jeg egentlig ikke bør gjøre og som får meg til å føle meg slapp.

En detox “resetter” kroppen på null komma niks! Giftstoffer som samles opp i organer, i kroppen vår og i hjernen vår, blir renset ut slik at kroppen kan kurere seg selv og dermed føler du deg med mer energi og med en bedre helse. Det som er så fint med en detox er at når man er ferdig så har man mer energi enn noen gang! I tillegg blir det enklere å unngå søtsaker, kroppen din ber faktisk om sunn mat og drikke, og det føles kjempe godt å nullstille kroppen på denne måten.

Likevel er det også viktig med god trening, her deler jeg mer om dette.

Detox for bedre helse

Hvordan vil man føle seg 

Ofte når man gjennomgår en detox så kan man føle seg ganske ille underveis i renselsen, spesielt dersom det er første gang man gjør noe slikt. Jeg husker min første gang, etter kun 6 timer uten mat så begynte hodet å dunke veldig, og etter en hel dag klarte jeg nesten ikke å bevege meg. Jeg var helt uten energi, slapp, hodepine og kvalm. På den andre dagen var alt borte, jeg begynte å føle meg bedre allerede: Så dere! Det er bare å holde ut, fordi det er verdt det – Stol på meg!

Den dag i dag, siden jeg gjør en slik renselse 1 gang per 6 måneder så merker jeg ikke så mye til alt dette. De første timene så kjenner man magen prikker etter mat… Likevel vil man rett etter dette føle seg ganske bra. I tillegg føler jeg at hodet og tankene er enda skarpere! Jeg tror det er at kroppen nå vet at jeg ikke prøver å sulte den ihjel. Kroppen vet at det kommer kun til å vare i en kort tid… Etter det så vil den få nyte maten og i enda bedre kvalitet enn før.

Te detox er spennende

Te detox for bedre helse

I år så ville jeg prøve ut en te mix for bedre helse. Merket nevner at selve teen er sterkere enn å kun gjøre fasting alene. På grunn av dette så fant jeg denne nettsiden som snakker litt nærmere om de ulike kurene. De nevner også hvilke som er best. 
Her vil jeg legge opp til hver av dere å se hvilke som er best for deres helse. For meg er dette et veldig fint, men viktig tema. Hver og én av dere må ta egne avgjørelser for hvilken type detox som passer best til deres helse!

Husk at vi alltid må dele med hverandre, for å bli flinkere på det vi gjør og å kunne ha en fantastisk dag, samtidig som vi får en herlig utvikling av oss selv i forbindelse med våre egne egenskaper og kunnskaper! Knowledge is power! 

Kommentarer er skrudd av for Detox for bedre helse – hvorfor og hvordan