Tanker og følelser

Vennskap – noe av det viktigste i livet mitt

For ikke så lenge siden så skrev Sophie Elise om vennskap og tidsbegrensninger på sin blogg. Dette er et tema som er veldig viktig for meg og jeg vil gjerne dele mine tanker om dette med dere.

Hva vennskap betyr for meg

I hele mitt liv har vennskap betydd alt for meg, og da mener jeg alt. Jeg har hatt en litt vanskelig familie, og ikke så mye kontakt med dem den dag i dag. Vennene mine derimot har jeg veldig nært, og jeg vil holde de så nært jeg kan for resten av mitt liv. 

For meg er vennskap noe av det viktigste. Venner er de som er rundt deg, de som bryr seg om deg, og da mener jeg de som virkelig bryr seg, ikke kun de som vil ta deg med ut på byen for et glass vin. Jeg tenker mer mot de vennene som faktisk baker og tar med seg en healthy fit kakebit hjem til deg, kun for at de vil at du skal smake på hva de selv har laget, og den er laget med kjærlighet. Høres det rart ut?

Det var faktisk en nær venn av meg som hjelp meg å velge studiene mine, les mer om dette her.

Vennskap er utrolig viktig

Hvorfor vennskap er viktig for meg

Jeg tenker at kjæreste, eller ektefelle er absolutt en prioritert i livet. Noen er absolutt bestevenn med sin kjæreste også, det tror jeg bør være et mål for alle. Likevel venninner noe helt spesielt. Et vennskap er noen som vil være der for deg uavhengig av alt som finnes i verden. En ordentlig venn er der for deg uansett hva som skjer. Dersom du sier eller gjør noe dumt en dag så vil en ordentlig venn kunne se forbi det. Heldigvis kjenner vennen deg og vet at kjærligheten dere deler er virkelig og kan bestå og klare alt.

Tid til venner

Det å kunne sette av tid til venner kan være veldig vanskelig i en stressende tid. Spesielt med tanke på at vi har jobb, trening, sunn spising, nok søvn og nok hvile. Hvordan skal man da ha tid til å dyrke et ordentlig og viktig vennskap?

I bloggen til Sophie skrev hun litt om dette her

Hun nevner at hun ikke har tid til nye vennskap, og det er absolutt forståelig! Jeg også har en veldig krevende tidsplan og det frister ikke alltid å sette av tid til å treffe nye folk og å etablere nye relasjoner.

Vennskap er så viktig

Kjøpe tid til vennskap

Tidligere har jeg hørt om å “kjøpe tid” til ulike aktiviteter. Dette betyr ikke at du vil få mer enn 24 timer i døgnet, det er jo helt umulig! Det som legges i uttrykket “kjøpe tid”, betyr at du tar tid fra andre aktiviteter som du har. For å gi et eksempel: dersom du må studere fordi du har en stor eksamen i morgen må du halvere løpeturen din for å kunne få tid til å studere. Enkelt?

når det gjelder vennskap må man derfor kjøpe tid fra noe annet for å få tid til å nyte gamle og nye. Dette er nemlig noe av det viktigste som finnes på denne jord! Hva tenker dere om dette temaet? Og hva gjør dere for å opprettholde disse og å få nye?

Husk at vi alltid må dele med hverandre, for å bli flinkere på det vi gjør og å kunne ha en fantastisk dag, samtidig som vi får en herlig utvikling av oss selv i forbindelse med våre egne egenskaper og kunnskaper! Knowledge is power!

Kommentarer er skrudd av for Vennskap – noe av det viktigste i livet mitt