Reiser og feiringer

Ørkenen – den gangen vi satt fast med en leiebil

En leiebil var bestemt, en perfekt bil som skulle ta oss gjennom ørkenen der vi skulle kose oss masse. Derimot satt vi plutselig skikkelig fast, og vi visste ikke hva vi skulle gjøre! 

Leiebil til ørkenen er en fantastisk opplevelse

Leiebilen vi alltid velger er en som passer perfekt til ørkenen. Det å kjøre gjennom ørkenen er helt fantastisk. Pass bare på at dere har en god forsikring og er forberedt. De som faktisk bor og lever på steder der det er ørken vet og kjenner til alle triksene dersom man sitter fast i sanden. Faktisk har jeg noen venner som er eksperter på dette, se mer om vennene mine her.

Når vi satt oss fast i ørkenen

Den ene dagen alt var fantastisk og kjempe fin ørkentur

Det var rett før solnedgang da vi tok en ny og spontan tur med leiebilen til ørkenen. Det var absolutt helt herlig. Gassen var helt i bånn og vi hoppet fra én sanddyne til en annen. Det kilte i magen og jeg holdt meg skikkelig fast i siden for å ikke hoppe ut av setet!

Dagen kom da det ikke fungerte som det skulle på turen i ørkenen

En annen dag dro vi også ut på turen med leiebilen. Vi var egentlig ikke veldig forberedt, fordi reisen skulle egentlig mot et kjøpesenter. Derimot så vi noen nye sanddyner som så veldig spennende ut, og vi bestemte oss for å kjøre mot de i full fart. 

Oppfarten gikk helt supert, helt til vi innså at vi ikke visste hva som befant seg på andre siden av oppoverbakken, det var da vi bestemte oss for å ikke gjøre en dum avgjørelse og risikere at det var noe på andre siden, så vi ønsket å kjøre ned den samme bakken vi kom opp. Helt feil! Så fort vi tok av foten på gassen og svingte for å komme ned bakken, BOM, bilen sank raskt ned i sanden.

Vi måtte komme oss ut av det som føltes som kvikksand

Problemet med å sitte skikkelig fast i sanden var at jo mer vi prøvde å bevege oss derfra, jo mer sittende fast med leiebilen ble vi. Vi hadde heller ikke med de nødvendige tingene for å komme oss ut fra sanden. Heldigvis kan man bruke noe som ligner på matter som legges ved hjulene eller helle på tonnevis med vann slik at sanden blir hard. 

Den varme ørkenen

Heldigvis fant vi en hjelpende hånd for å komme ut fra situasjonen

Etter en del test og at vi prøvde oss frem på egenhånd bestemte vi oss for å gå til nærmeste byggeområde. De kom med en stor gravemaskin, den festet seg til bilen vår og satt igang. Jeg kan godt dele med dere at gravemaskinen måtte jobbe hardt for å få ut leiebilen vår!

Det er absolutt ikke nødvendig å måtte reise til en ørken for en fin opplevelse! Jeg fant en flott artikkel om vakre bilturer i Norge på denne siden.

Husk at vi alltid må dele med hverandre, for å bli flinkere på det vi gjør og å kunne ha en fantastisk dag, samtidig som vi får en herlig utvikling av oss selv i forbindelse med våre egne egenskaper og kunnskaper! Knowledge is power!